Sokan fejlesztik a konyhaművészetüket otthon, Gubcsi Jázmin is azt javasolja nektek, hogy próbáljátok ki ezt az egészséges, ám nagyon finom csokis brownie receptet! 😉
CSUPA CSOKI BROWNI
Ezt a sütit 10 perc plusz sütés alatt össze lehet dobni.
Ja és gluténmentes is 🙂
Hozzávalók:
- 200 g (minimum 70%) cukormentes étcsoki
- 200 g vaj
- 120-140 g eritrit
- 4 db tojás
- csipet só
- Tálaláskor én a tetejére tettem mandulát és epret, de lehet lekvárt, vagy fagyit fogyasztani mellé.
Így csináld:
A csokit és a vajat egy tálban vízgőz felett megolvasztod (aki nem akar pepecselni az simán kis lángon egy lábosban is megolvaszthatja). Leveszitek a tűzről, mehet bele a csipet só és az eritrit. 1-2 percet hűlni hagyjátok, majd elektromos habverővel mehet bele a 4 tojás egyesével. A masszát sütőpapírral bélelt (23 cm-es) tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük. 1-2 óra pihi a hűtőben, csak utána vágjátok fel és lehet is enni 🙂