történelem

Történelemből is fantasztikus munkák születnek, íme egy riport a II. világháborúból Kaposvári Anna jóvoltából. Nem csak a szöveg, de a képek is Anna munkája!

A Sztálingrádi csata

1942 nyarán indították meg seregeiket a németek a Szovjetunió ellen. Hitler és Sztálin korábban egyezséget kötött, miszerint nem támadják meg egymást. Ennek a megállapodásnak biztosan volt egy titkos része, amelyről nem hallani, de most ez az egyezség megszegődni látszik.

Miután már Lengyelországot bekebelezte eme két hatalom, Hitler elindította hadjáratát a Szovjetunió ellen. Sztálint a német támadás után napokig dermedt cselekvésképtelenség jellemezte, bár a szovjet hírszerzők előre jelezték ennek valószínűségét. A Vörös Hadsereget váratlanul érte a támadás. A németek oldalán hadba lépett többek között Románia, Olaszország és néhány nap elteltével Magyarország is.

A Szovjetunió területén élő nemzetiségek elégedetlenségét, amit a kommunista elnyomás eredményezett, nem sikerült felhasználni, mert az életüket féltve a Szovjetuniót erősítik. Ez nem egy segítő tényező sajnos, de eddig az esélyeink felettébb kecsegtetőek.

Sztálingrádnál jelenleg is folyik a harc. Ez lehet a fordulópontja a háborúnak.

Még nem tudni milyen és hányféle fegyver fog az egyik, illetve másik oldalon válaszolni a támadásra, de reménykedünk, hogy sikeres és gyors hadjárat lesz ez is.

Újságírói posztom révén, nem messze a fronttól egy kis táborban várom a híreket, amelyeket utána az otthon maradottakkal tudok megosztani. Remélem csak jó hírekkel fogok szolgálni és épségben, újra láthatják családjukat a fronton harcoló vitéz emberek. Imádkozzunk honfitársainkért, ha tehetjük és Isten segedelmével nyerni fogunk.

A festmények saját kézzel készültek, nem internetes oldalakról másoltam.

A mondatok megfogalmazásában egyedül a tankönyv segített.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s